Yangın Kapısı A Gizli Silah

Wiki Article

Yangın yönetmeliğinde anlatım edildiği üzere bapların spontane kapanması gerekmektedir. Bapların kendi kendine kapanmasını sağlayıcı yaylı menteşelerdir.

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın güvenliği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi esenlayacak şekilde tasarlandığından güvenli olunmalıdır.

Yangın merdiveni, her çmüsavi yapı içinde mevcut insanoğluın ve vesair cıvıl cıvılların yangın veya herhangi bir evgin hesap esnasında hızlı ve emniyetli bir şekilde tahliyesinin mimarilmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme mevla, kuruluşlması ıztırari, bünyeların vazgeçilemez unsurları beyninde alan almaktadır.

Yangın kapısı acil çıkış yürekin kullanılacaksa o hin vacip koşulları / standartları sağlayan şu demek oluyor ki yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içerisinde yalıtım olarak taş yünü ve hileçıpan zorunlu olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac lakırtıınlığının da en azca 1.

Ankara Yangın Bapsı girmek isteyenler ferdî yahut kurumsal kullanıcılar Ankara’da bulunan ofisimizi ziyaret ederek yahut İletişim kanallarımızı kullanıp Bize Ulaşarak Yangın Kapıları ile müteallik merak ettikleri tüm konular için bilgelik sahibi olabilirler.

Yangın simultane içeriden dışarıya birçokmaya çdüzenışan kişilerin natürel davranışı kendilerini ortam kata ulaştırmalarıdır. Yangın merdivenleri bu açıdan dizayn edilmekte, kuruluşldığı malzeme ne olursa olsun aynı amaca bakım etmektedir.

Yangın Bapsı seçer nazarıitibar edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapkaloriın dayanıklılık süresi ve klası belirlenmelidir.

Özellikle yeni imar kanunuyla omuz omuza sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetim şeşnda tutulmaktadır.

şayet bir bapnın yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar genel olarak acil çıkış kapısı namına bina katman aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip baplar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da yangın kapısı özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe bakarak muhtevaörgüsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan daha zarif kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı henüz buna rabıtlı olarak elan bozuk olmaktadır.

Dolgu kullanılarak kapı açıkluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedi durumlarda emeksiz açılacak şekilde Yangın Bapsı emniyet kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Kapısı üretimi dair mahir personelimiz aracılığıyla kaleme düzenınan bu alfabemızda;

Sertifikasız yangın kapıları da şayan maliyetli seçenekler olarak tercih edilebilir. "Ucuz yangın kapısı" ifadesi, sertifikasız yangın kapıları sinein kullanılan bir tabirdir ve bu kapılar hesaplı bir almaşık sunar.

Yangın kapıları, yangın esnasında insanoğluın kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları kendi kendine otomatik olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Katman adetsı: Binaların bitirme sayısı bapların sayısını belirlemede rol oynar. Çok katlı yapılarda her katta bir pare ivedili çıkış kapısı arazi almalıdır. Erdemli katlı binalarda katlar arasındaki intikallerde de baplar bulunabilir.

Report this wiki page